Stijgende prijzen, dalende cashflow: ontdek hoe factuurfinanciering kan helpen

Wilt u snel geld uit uw facturen halen, zonder op de deadline te wachten? Niet-naleving van betalingstermijnen leidt zeer vaak tot faillissementen van ondernemingen, vooral wanneer externe gebeurtenissen hun cashflow verstoren. Met een stijging van ongeveer 28% sinds begin 2021 rijzen de brandstofprijzen de pan uit. Ontdek hoe de oplossing van Koalaboox voor de financiering van facturen werkt om de cashflow van bedrijven te stimuleren.

Factuurfinanciering: hoe werkt het?

De kosten van uitstaande facturen, in combinatie met de verloren tijd, vormen een ernstige aanslag op de efficiëntie van het bedrijf. Factuurfinanciering helpt de lasten van ondernemingen zowel financieel als administratief te verlichten. Deze techniek bevordert de cashflow van ondernemingen en vermindert de financiële druk op hun schouders, met name in geval van onbetaalde klanten die te laat zijn.

Om de financiering van een klantenfactuur aan te vragen, zijn slechts vijf stappen nodig:
1.           Een verkoopfactuur maken
2.           Vraag financiering aan met één klik
3.           Stuur de factuur per e-mail naar uw klant
4.           Wacht op bevestiging van uw klant
5.           Betaling binnen 48 uur

Waarom inschrijven op een oplossing om uw verkoopfacturen te financieren?

Met Koalaboox biedt de financiering van uw verkoopfacturen vóór de betaling door de klant u tal van voordelen:

  • De overdracht van de schuldvorderingen van uw keuze aan een ervaren adviseur: na de financiering ervan zorgt de adviseur voor de aanmaningen en de inning van de betalingen bij uw klanten.
  • Financiering aangepast aan uw cashflowbehoeften, gemiddeld overeenkomend met het totale bedrag van de achterstallige facturen. De financieringslimieten van Koalaboox variëren tussen 25.000 en 1.000.000 euro.
  • 70% dekking in geval van insolvabiliteit van uw klant.
  • Een win-win relatie: na bevestiging van de klant, krijgt deze een korting van 0,5% of een extra betalingstermijn.

De stijgende energieprijzen beginnen nu hun tol te eisen van de cashflow van de vervoerders. Financiering op afroep van facturen is dus een belangrijke bondgenoot om uw financiële situatie in alle omstandigheden onder controle te houden.

 

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo