Transport Van Aperen vernieuwt vloot met 8 Scania 450S

Transport Van Aperen uit Wuustwezel heeft 8 van zijn 11 trucks vernieuwd met nieuwe Scania 450S-trekkers, die voornamelijk worden ingezet voor transport van en naar Zwitserland. Het bedrijf is al 20 jaar trouw aan Scania.

Transport Van Aperen werd al in 1951 opgericht door Frans Van Aperen en is sindsdien steeds in handen gebleven van de familie. Het bedrijf uit de provincie Antwerpen beschikt intussen over 11 trucks, allemaal Scania’s. 8 van die 11 trekkers moesten recent vernieuwd worden, waarbij opnieuw werd gekozen voor Scania, deze keer voor de nieuwste 450S. “De keuze voor de 450S werd ingegeven door Scania zelf. Op basis van een analyse van de ritten die we doorgaans uitvoeren met de vrachtwagens, bleek die motorisatie optimaal. We rijden dan wel hoofdzakelijk naar Zwitserland, dat wil niet zeggen dat we voortdurend in de bergen rijden. Dat geldt alleen voor het beperkte stuk dat de vrachtwagens in Zwitserland zelf rijden, en daar volstaat de trekkracht van de 450 pk motor. Extra vermogen is natuurlijk altijd leuk, maar nodig is het niet en ook qua verbruik is dit het beste compromis”, aldus Koen Van Aperen.

Het Antwerpse transportbedrijf telt 11 vaste chauffeurs, die geregeld een week van huis zijn vanwege de lange afstanden die worden afgelegd. Daarom zijn de Scania 450S-trekkers goed uitgerust met lederen zetels, een koelkast, koffiezet, microgolfoven en nog veel meer om het comfort te maximaliseren. “De 8 bestelde trekkers werden ondertussen geleverd, en wanneer ik aan chauffeurs vraag of ze hun oude trekker niet missen, krijg ik steevast het antwoord dat ze hun nieuwe trekker voor geen geld van de wereld meer zouden inwisselen. Je merkt ook dat er bij Scania constant gewerkt wordt aan evoluties. Zo hebben de nieuwe trekkers een elektronische handrem, een betere matras, een doorgedreven geluidsdemping, … kortom, alles om het de chauffeur naar zijn zin te maken,” besluit Koen van Aperen.

 

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo