Trimble verfijnt ETAs

Trimble heeft een nieuwe dienst ontwikkeld voor de berekening van de geschatte aankomsttijd (ETA), die rekening houdt met meer parameters en deze in real time analyseert. Het TruETA-systeem maakt gebruik van kunstmatige intelligentie.

Het systeem berekent elke ETA door rekening te houden met het huidige en historische verkeer, de historische gemiddelde laad- en lostijden voor elke activiteit, naast traditionele gegevens zoals de resterende rijtijd, de geplande route of de geolocatie van het voertuig. Als de uitvoering van een activiteit vertraging oploopt (bijvoorbeeld door een verkeersopstopping), worden alle activiteiten die stroomafwaarts gepland zijn, automatisch herberekend.
“Zelfs als een chauffeur nog maar 50 kilometer van zijn bestemming verwijderd is, kan het zijn dat hij eerst moet pauzeren omdat er bijvoorbeeld een eerdere file is, waardoor zijn aankomst vertraging kan oplopen”, legt Peter Huysmans, Managing Director van Trimble Transport & Logistics Europe.
Planners kunnen de ETA’s van elk voertuig bekijken via hun gebruikelijke FleetCockpit-interface. De kleuren groen, geel en rood geven aan welke wegen vrij stromen of min of meer overbelast zijn.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo