ACT International neemt CBN-concessie over

ACT International heeft vandaag de concessie van CBN in de Bellestraat overgenomen. ACT International verdrievoudigt haar beschikbare terreinoppervlakte op de rechteroever. De vijftien medewerkers van CBN maken mee de overstap naar ACT Natie (trouwens de nieuwe naam van de vestiging). 

CBN is een fusiebedrijf van Cubanatie en Graanhandelnatie, twee dochterondernemingen van ADPO. Het bedrijf werd in 2010 boven de doopvont gehouden en had een concessie van 10 hectare aan de Bellestraat, aanpalend op de concessie van Joosen Transport. In 2020 nam ACT International de concessie van Joosen over. “De ADPO-Group investeerde fors in zijn vestiging op de linkeroever en wil dit ook in de toekomst blijven doen. Hierdoor bleef er onvoldoende tijd en aandacht over om zelf nog de activiteiten op de rechteroever te kunnen optimaliseren en uitbreiden”, zegt ACT-zaakvoerder Mehmet Gülüser.

ACT International is in minder dan vijf jaar tijd uitgegroeid tot een van de grootste transporteurs in de haven, met een vloot van meer dan 220 trekkers en 280 chassis. Het bedrijf was nog op zoek naar uitbreiding. Met deze overname wordt de concessie van ACT met ongeveer 100.000 m2 uitgebreid, waarvan zo’n 50.000 m2 magazijnruimte. “Ik dank de bestuursleden van ADPO, in het bijzonder Danny De Kerf en Filip De Dycker, die mij, na ruim tien jaar samenwerking, deze kans boden om naast containertransport, nu ook logistiek actief te zijn. Er wordt onder andere volop werk van gemaakt om enkele, in onbruik geraakte spoorlijnen, in en achter de Bellestraat, opnieuw te activeren, om containers per spoor naar de linkeroever te kunnen brengen.”, zegt Gülüser. En daar houdt het niet bij op : op aandringen van ACT’s vaste klanten om, zij het op roundtrip basis, grotere afstanden uit te voeren doorheen Europa, heeft het management besloten om op deze vraag in te gaan in 2022. 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo