Altrea Logistics neemt Trafuco over

Dit is ongetwijfeld de meest spectaculaire overname van het jaar in België : Marc Van den Broeck en Down2Earth hebben hun aandelen in Trafuco overgedragen aan de Limburgse groep Altrea Logistics. Na de overname behoudt Trafuco zijn merknaam en identiteit. Het bedrijf – waar het voltallige management aan de leiding blijft – zal als een volwaardige entiteit onafhankelijk werken.

“Om toekomstbestendig te zijn is schaalgrootte nodig. Door aan te sluiten bij een grotere groep verzekeren we de continuïteit van Trafuco en bestendigen we de groeimogelijkheden. We zijn fier dat een groeiend familiaal bedrijf als Altrea Logistics toenadering zocht. Het familiale karakter van die groep en haar Vlaamse verankering waren belangrijke factoren in onze keuze: we delen eenzelfde cultuur gericht op flexibele en efficiënte dienstverlening aan de klant”, zegt Marc Van den Broeck.

Trafuco is gespecialiseerd in transport van vloeistoffen per tankwagen, distributie van verpakte ADR-producten (gevaarlijke goederen) en levering van smeerolie aan zeeschepen. Altrea Logistics was ook reeds actief in het vervoer van chemicaliën in bulk, maar de specialiteiten van Trafuco zullen een nieuw bedrijfsgebied vormen. Voor Roel Smets, zaakvoerder van Altrea Logistics, is de complementariteit van de activiteiten een belangrijke troef. “Door Trafuco in de groep op te nemen breiden we het dienstenaanbod binnen onze bulkafdeling uit. Zo kunnen we bijvoorbeeld de klanten van Haesaerts naast intermodaal transport over lange afstanden nu ook wegvervoer op korte en middellange afstanden aanbieden. We verwachten tevens met de andere bedrijven binnen de Altrea-groep synergieën te kunnen ontwikkelen, bijvoorbeeld in het segment van de ADR-afvaltransporten en ADR-distributie voor de chemie. Ook voor de klant zal dit een win-win opleveren”, stelt hij.

Hiervoor beschikt de groep over 185 trekkers, 230 tankwagens, 70 huifwagens, 75 containerchassis, 60 ADR-tankcontainers en vier lichters. Trafuco stelt een 320-tal mensen in België tewerk en zal een omzet van 36 miljoen euro in 2021 halen. Met de integratie van Trafuco groeit de omzet van Altrea Logistics tot 130 miljoen euro. De groep telt nu 600 trekkers, 1750 getrokken eenheden en 750 medewerkers. Ze beschikt over 12 vestigingen in acht landen: België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Hongarije, Rusland, Wit-Rusland en Oekraïne.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo