Featured Video Play Icon

[VIDEO] Chauffeurs bewijzen dat de gordel écht een kleine moeite is

Gemiddeld 4, soms 6 en af en toe slechts 2 seconden. Je gordel aandoen is écht een kleine moeite. Dat bewijzen deze truckers die samen Wereldkampioen Gordelaandoen willen worden

Acht op de tien Vlaamse truckers dragen hun gordel altijd en dat is fantastisch. Maar we willen meer. Wij willen Wereldkampioen Gordelaandoen worden. Want professionele chauffeurs zijn veilige chauffeurs.

Daarom lanceert de VSV met de steun van de Vlaamse overheid een gerichte campagne onder de slogan “Samen worden we Wereldkampioen Gordelaandoen”. Boegbeelden van de campagne zijn acteur en stand-upcomedian Jeron Dewulf en de trotse chauffeurs die op de affiche en in de video’s tonen dat zij zich altijd vastklikken.

In juli 2021 voerde de VSV een bevraging uit bij 180 vrachtwagenchauffeurs. De resultaten zijn veelzeggend:

  • 78% zegt altijd de gordel te dragen. Daar tegenover staat een minderheid van 12% die zich bijna nooit
  • Leeftijd speelt duidelijk een rol: bij bestuurders die jonger zijn dan 35 verklaart slechts 65% altijd de gordel te dragen.
  • De voornaamste redenen om geen gordel te dragen, zijn dat de gordel beperkt in bewegingsvrijheid en oncomfortabel zou zitten.
  • Gordelverklikkers zijn de beste reminder om vast te klikken, maar zitten nog niet standaard in alle vrachtwagens.

Je collega’s sensibiliseren?

Wil jij je collega’s mee sensibiliseren om zich altijd vast te klikken in de vrachtwagen? Dan ondersteunen we je met kant-en-klare campagnematerialen die je zelf kan verspreiden in je bedrijf: in een interne mail, magazine, tv-schermen, prikborden whatsappgroepen, sociale media… Zo toon je dat je bedrijf aan verkeersveiligheid werkt.

Je vindt alle info op: www.wereldkampioengordelaandoen.be.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo