Clark PSX16: nieuwe elektrische stapelaar met Li-ionaccu

Clark heeft een nieuwe elektrische vorkheftruck voor rechtstaand gebruik gepresenteerd. De PSX16 onderscheidt zich door zijn erg compacte afmetingen, wat het manoeuvreren in krappe ruimtes gemakkelijk moet maken, en zijn nieuwe lithium-ionaccu die sneller oplaadt en langer meegaat.

Voor de PSX16 heeft Clark vooral gewerkt aan zijn compacte afmetingen en zijn kleine draaicirkel, wat het gebruik in krappe magazijnen of loodsen gemakkelijker moet maken. Zelfs het staplatform en de zijbalken kunnen worden weggeklapt. Toch kan het model ladingen van maximaal 1.600 kilo tot 5,8 meter hoog tillen. Een extra laag staplatform en een goed overzicht moeten de ergonomie dienen voor de bestuurder.

Lithium-ion

Naast zijn kleine formaat is ook de elektrische aandrijving een noviteit in de Clark PSX16. Niet zozeer de elektromotor zelf, al belooft Clark wel een efficiënte acceleratie en een goede wendbaarheid. Maar het nieuwe zit hem in de batterij, waar je nu kan kiezen voor een lithium-ionaccu (LFP) van 205 Ah. Die kan sneller opladen dan de loodzuuraccu en heeft een langere levensduur, wat zijn inzetbaarheid moet vergroten. De loodzuuraccu kan je wel krijgen in een capaciteit tot 375 Ah.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo