Dashdoc-platform: de snelle, betrouwbare en milieuvriendelijke eCMR [Advertorial]

“Technologie ten dienste van transportprofessionals” is het credo van het bedrijf Dashdoc. Het wil de digitale transformatie van de sector ondersteunen om zijn efficiëntie en rentabiliteit te verhogen. Eén van de instrumenten die Dashdoc daartoe aanbiedt, is de eCMR. De getuigenis van het transportbedrijf Vincent Logistics bewijs het nut ervan.

Vincent Logistics is een familiebedrijf dat al bijna 50 jaar bestaat. De onderneming telt 280 werknemers en 160 voertuigen, en is actief in het internationaal transport van landbouwmachines en -materieel en het klassieke transport van goederen op paletten in de Benelux en het Westen van Duitsland. Het bedrijf verzorgt ook de logistiek. Maxim Vincent (foto), hoofd nationaal transport en logistiek: “Wij hebben met Dashdoc begin 2021 de eCMR ingevoerd. We hebben voor Dashdoc gekozen omdat we een betere traceerbaarheid van onze transporten wensten en een snellere terugkoppeling naar onze klanten. Vóór Dashdoc werkten wij 50 jaar lang op vrijwel dezelfde manier met traditionele vrachtbrieven. Maar de snelheid van reageren op de klant voldeed niet meer aan de hedendaagse eisen. Dankzij Dashdoc gebeurt de traceerbaarheid in realtime. Op die manier besparen we nu een enorme hoeveelheid papier, ongeveer 500.000 pagina’s per jaar.”

Hoe werkt het?

Orders worden ingevoerd in Dashdoc en toegewezen aan chauffeurs. Wanneer zij laden of lossen, controleren ze de staat van de goederen en de hoeveelheid. Zodra het transport gevalideerd is, worden de gegevens (hoeveelheid, kwaliteit, aankomsttijd) automatisch geüpload op het Dashdoc-platform. “Het systeem is heel gebruiksvriendelijk, ook oudere bestuurders kunnen ermee overweg. Bovendien kunnen wij de CMR’s bijna in realtime verwerken en klasseren. Dit is een troef van Dashdoc en onze klanten waarderen de snelheid waarmee ze feedback krijgen over de uitgevoerde transporten,” legt Maxim Vincent uit.

Het eCMR-project is begin 2021 samen met Knauf opgezet. Vincent Logistics verzorgt 500 leveringen per week voor de fabrikant van bouwmaterialen, die instant feedback krijgt. Indien de eindafnemer vragen heeft, kan hij zich rechtstreeks wenden tot Knauf, dat alle antwoorden zal hebben met betrekking tot het transport. “Dit is een enorm gemak voor Knauf en leidt tot een zeer hoge tevredenheidsgraad bij onze klant en zijn eigen klanten,” aldus Maxim Vincent.

 


Dashdoc contacteren

Dashdoc.eu
Contact: Sami Dandache
E-mail: sami.dandache@dashdoc.eu

Tel : +32 471 57 64 46


 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo