De truckmarkt blijft in het groen

In november bevestigde de Belgische truckmarkt een tendens die al enkele maanden aan de gang is: het aantal inschrijvingen van vrachtwagens daalt, maar het aantal inschrijvingen van trekkers stijgt. Dit is een van de weinige voertuigcategorieën die niet al te zeer te lijden heeft onder verstoringen van de toeleveringsketen in de automobielsector.

Over de eerste elf maanden van 2021 als geheel is het aantal inschrijvingen van vrachtwagens met 9,7% gestegen. Dit gemiddelde weerspiegelt echter niet de realiteit op het terrein, die nog steeds sterk wordt beïnvloed door verstoringen van de bevoorradingsketen bij de verschillende fabrikanten. Trekkers, die relatief meer gestandaardiseerd zijn, zijn in november met 16% en over elf maanden met 32,12% gestegen. Aangezien zij veruit het grootste deel van de markt uitmaken, is dit voldoende om een algemene stijging van het aantal registraties te ondersteunen. Anderzijds daalde het aantal registraties van ongelede voertuigen zowel in de categorie van minder dan 16 ton (-0,25%) als in de categorie van meer dan 16 ton (-9,91%).

Er zij ook op gewezen dat het aantal inschrijvingen van opleggers eveneens toeneemt (+16,27%).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo