DHL certificeert ‘groene’ vervoerders

Deutsche Post DHL Group is gestart met een programma voor de certificering van al zijn vervoerders, wier inspanningen voor een duurzamer transport nu zichtbaar zullen worden gemaakt.

Momenteel is het wegvervoer verantwoordelijk voor 21% van de CO2-uitstoot van Deutsche Post DHL Group. Het doel is om de CO2-uitstoot tegen 2030 terug te dringen tot minder dan 29 miljoen ton per jaar, en dit zal niet alleen worden bereikt via de eigen vloot van DHL, maar ook via het nieuwe DHL Green Carrier Certification-programma. Deze nieuwe tool is gebaseerd op gegevens van DHL’s Express, Freight en Supply Chain divisies en zal vervoerders identificeren die al inspanningen leveren op het gebied van duurzaam transport. Vervoerders wordt daarom gevraagd aan te tonen dat zij over een duurzame strategie beschikken en zo transparant mogelijk te zijn over de investeringen die zij reeds doen op uiteenlopende gebieden als banden met lage weerstand en alternatieve aandrijving. Blijkbaar is er geen sprake van het verzamelen van gegevens via wat voor apparaat dan ook.

Vervoerders krijgen een van de vier labels “Geslaagd”, “Goed”, “Uitstekend” en “Uitmuntend”. Deze labels zullen een nieuw keuze-element vormen bij toekomstige aanbestedingen. In een tweede fase wil DHL deze informatie ook gebruiken om zijn “partners” “aan te moedigen” in groene technologie te investeren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo