DPD Fresh huurt meer bestelwagens van Fraikin

DPD Fresh, de bezorgdienst van DPD voor verse en diepvriesproducten, is in september 2020 in België van start gegaan. Na een positieve eerste test heeft DPD Fresh besloten een beroep te doen op Fraikin, die haar elektrische MAN TGE’s en Iveco Daily zal leveren, alle uitgerust met een koelsysteem.

DPD Fresh Belgium maakt gebruik van een eigen vloot van lichte bedrijfsvoertuigen die zijn uitgerust met een koelsysteem, maar doet ook een beroep op drie dochterondernemingen van het moederbedrijf DPD om de pieken aan het eind van het jaar op te vangen. Managing Director Koen Verlaenen verwacht de komende jaren een sterke groei om de omvang van de vloot te verdubbelen. Deze vloot omvatte van bij het begin een elektrische bestelwagen geleverd door Fraikin: “Bij het begin van onze samenwerking gaf Fraikin ons de kans om gedurende drie maanden een elektrische MAN TGE te testen. In een stedelijke omgeving, waar we regelmatig leveringen doen, zijn deze elektrische voertuigen zeker een oplossing voor de toekomst. Dit duurzaamheidsaspect past in de filosofie van DPD Fresh, en deze eerste succesvolle test met het elektrische voertuig was een doorslaggevende factor in onze beslissing om met Fraikin in zee te gaan,” benadrukt Koen Verlaenen.

Het wagenpark dat Fraikin ter beschikking stelt van DPD Fresh is zeer gevarieerd, zoals Cyriel Vrijders, CEO van Fraikin Benelux, uitlegt: “We hebben gekozen voor voertuigen met zowel een vries- als een koelsysteem om de voertuigen niet onnodig de weg op te sturen. Wij hebben ook gekozen voor enkele grotere voertuigen voor het vervoer van producten op pallets, bijvoorbeeld, of kleinere voertuigen voor stadsbezorging.” “DPD Fresh kon rekenen op een snelle levering van alle voertuigen, aangezien Fraikin de voertuigen die we nodig hadden uit voorraad had aangekocht. Bovendien heeft Fraikin altijd standby-voertuigen beschikbaar, die onmiddellijk kunnen worden ingezet, tegen dezelfde prijs”, zegt Koen Verlaenen, die ook tevreden is over het dienstenaanbod van Fraikin: naast de klassieke onderhouds- of wasdiensten heeft Fraikin ook een berekeningssysteem ontwikkeld om de opslag van pakketten in de voertuigen te verbeteren.

Er zij ook op gewezen dat de elektrische MAN TGE’s zijn uitgerust met een Thermo King E-200 koelaggregaat dat door Gradius is geleverd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo