Drie concessiehouders Haven Brussel worden CO2-neutraal

Satic/Minera, Rhenus en Loxam, drie bedrijven met een concessie in de Haven van Brussel, hebben beroep gedaan op de klimaatdeskundige van CO2logic, die door de Haven van Brussel gratis ter beschikking wordt gesteld van haar concessiehouders. Zo konden ze een certificaat van koolstofneutraliteit voor hun haventerrein verkrijgen.

De Haven van Brussel wil haar concessiehouders de kans bieden om de weg naar CO2-neutraliteit in te slaan en zich zo aan te sluiten bij de doelstellingen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om de CO2-uitstoot tegen 2030 met 40% te verminderen. Voor elk van deze klanten heeft CO2logic eerst een koolstofbalans van de drie haventerreinen uitgevoerd om de emissies te berekenen en oplossingen voor te stellen om deze te verminderen. Voor de niet-samendrukbare emissies vond vervolgens een koolstofcompensatie plaats. Voor deze drie bedrijven komt dit overeen met 8 603 ton CO2 gecompenseerd door investeringen in noord-zuidprojecten in Guatemala en Oeganda.

“In de lijst met aanbevelingen stonden heel wat mogelijke quick wins: het gebruik van groene energie of de vervanging van oude machines,” zegt Bart Van Rossen, Managing Director Rhenus Terminal Brussels. “Wij zijn nu bezig onze klanten en partners ervan te overtuigen zich bij ons aan te sluiten voor deze duurzame aanpak. Als u zelf overtuigd bent, is het gemakkelijker om uw partners mee te krijgen, door te proberen de principes van de donuteconomie toe te passen!”

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo