Eerste Opel Vivaro-e Hydrogen rolt van de band

De eerste Opel Vivaro-e Hydrogen die van de band is gerold zal worden ingezet door Miele, de Duitse fabrikant van huishoudelijke apparaten, in het Rijn-Main-gebied. 

De Vivaro-e Hydrogen is gebaseerd op de bestaande batterij-elektrische Opel Vivaro-e, ook al is de batterij veel kleiner (10,5 kWh in plaats van 50 of 70 kWh). Die zorgt, indien nodig, voor een piekvermogen, bijvoorbeeld tijdens het wegrijden en accelereren, en maakt regeneratief remmen mogelijk. De batterij kan met een stekker worden opgeladen en dat levert 50 km volledig elektrische actieradius op. De 45 kW brandstofcel genereert genoeg vermogen voor lange snelwegafstanden. Met volle waterstoftanks bedraagt de actieradius meer dan 400 kilometer (WLTP). Het tanken duurt slechts drie minuten.

De Vivaro-e Hydrogen is leverbaar in de lengtes M en L (4,95 en 5,30 meter lang) en met een laadvermogen tot 1.000 kg. Hij wordt geproduceerd bij Opel Special Vehicles (OSV) in Rüsselheim.

Er zij ook op gewezen dat soortgelijke modellen van de andere merken van de Stellantis-groep ook hun eerste klanten aankondigen: zo werd de eerste Citroën ë-Jumpy Hydrogen geleverd aan de Suez-groep, die hem in Carcassonne zal gebruiken. De eerste Peugeot Expert op waterstof werd geleverd aan het Franse bedrijf Watea.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo