Ford laat eigen routeringssoftware succesvol testen

Ford en Royal Mail hebben samengewerkt om pakketbezorging in Manchester efficiënter te maken. Met de hulp van de Mode:Link software van Ford daalde het gebruik van bestelauto’s met 50%, terwijl het dagelijkse voertuigkilometrage met 33% daalde.

Het doel van de proef was te onderzoeken of verschillende soorten transport met behulp van de routeringssoftware van Ford zou kunnen helpen om grotere pakketten te voet te laten bezorgen in stedelijke gebieden. In dat kader werkte Royal Mail met speciaal gebouwde Transits en speciaal gebouwde pakkettrolleys. Het voertuig werkte als een mobiel voorraad en de Mode:Link-software identificeerde veilige, handige locaties voor de overhandiging van pakketten die vervolgens te voet werden afgeleverd door verschillende postbodes bij verschillende gebouwen. Postbodes gebruikten een smartphone-app die de locatie van het voertuig doorgaf en de beste routes liet zien om de pakketten te bezorgen.

De resultaten spreken voor zich :

  • het gebruik van bestelwagens daalde met 50 %
  • het dagelijkse voertuigkilometrage daalde met 33 % van 24 km tot 16 km per voertuig per dag.
  • dit resulteerde in een verlaging van 1,3 kg CO2-uitstoot per voertuig.
  • de menselijke interactie op het moment van levering bleef behouden.

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo