Garage De Witte: “Onze specialisatie in opbouw is onze sterkte”

In de bijna halve eeuw van bestaan, groeide Garage De Witte uit tot een specialist op het vlak van opbouw. Steunend op een brede Nissanaanbod van bedrijfsvoertuigen, wordt klanten de meest adequate oplossing aangeboden. “Net door ons als een zo ruime one-stop-shop aan te bieden, maken we het verschil”, klinkt het.

“Onbekend is te vaak onbemind”, zegt zaakvoerder Peter De Witte wanneer het aanbod van Nissan ter sprake komt. “Het klopt dat het merk vaak gelinkt wordt aan personenwagens, nochtans hebben we verschillende modellen waarmee we een hele markt van bestelwagens bestrijken. Er komt trouwens en herbenoeming van de modellen. Waar in het verleden telkens de lettercombinatie NV met een cijfer gebruikt werd, komt voortaan telkens het woord ‘star’ in de benaming voor. De huidige NV250, de kleinste van onze voertuigen, wordt trouwens vervangen door een volstrekt nieuw model: de Townstar, waarvan ook een full electric model van komt. Een ideale van voor de last mile delivery. Voor het middensegment hebben we de Primastar, beschikbaar in twee lengtes, die vandaag nog als NV300 door het leven gaat. De NV400 wordt omgedoopt in Interstar, ons grootste model. Dit is niet enkel in vier lengtes te verkrijgen, het leent zich tot verschillende chassis-toepassingen en opbouwmogelijkheden.”

Specialist in opbouwwerk

“Dat we ons doorheen de jaren zijn gaan specialiseren in alles wat opbouw te maken heeft is geen toeval”, legt Peter De Witte uit. “Er speelde sowieso een vraag-element van de klant uit. Je merkte dat de aanschaf en opbouw van een bestelwagen op verschillende locaties vaak een heel logistiek gedoe oplevert. Door als één aanspreekpunt te fungeren vermijden we dit. Maar we zien het ook als een manier om ons te profileren en het verschil te maken. Hoe meer pijlen je op je boog hebt, hoe zekerder de toekomst. Ook de belettering nemen we bijvoorbeeld voor onze rekening. Door samenwerking met een externe partner weliswaar, maar de werkzaamheden gebeuren wel hier ter plekke.”

Complexiteit als uitdaging

“Opbouw is complexer geworden”, vervolgt Peter De Witte. “Maar dat is net de uitdaging (lacht). Om te beginnen is er een complicatie op technisch vlak. Er zijn nieuwe materialen, nieuwe oplossingen en die moet je permanent opvolgen. Maar vergeet ook niet dat de normen strenger zijn geworden. De grote challenge voor de transportsector ligt hem in het gewicht onder controle te houden. Eigenlijk draait het altijd rond het vinden van een evenwicht tussen stevigheid en lichtheid van de constructie. En daarvoor bieden wij onze kennis en kunde aan.”


Familiebedrijf met traditie

Als op en top familiebedrijf is Garage De Witte sinds 1974 Nissan-dealer. Waarom precies Nissan? “Het was voor mijn vader niet evident om als kleine zelfstandige uit het niets een garage uit de grond te stampen”, legt zaakvoerder Peter De Witte uit. “Japanse merken kenden toen een stevige opmars. De relatie met Nissan bleek een goede match te zijn. Tot vandaag.” En met een ploeg van 15 mensen runnen Peter De Witte en zijn echtgenote nog steeds de zaak, bijna een halve eeuw na haar oprichting. “We trachten zo veel mogelijk diensten aan te bieden: gaande van carrosserie, tweedehandsverkoop, verhuur, kortsom zoveel mogelijk een onestop- shop te zijn voor de klanten.”


ww.garagedewitte.be

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo