Gregoor Racing Team debuteert in de Dakar 2022

Met een zelfgebouwde Iveco T-Way maakt het Gregoor Racing Team zijn debuut in de Dakar 2022. Het team bestaat uit Igor Bouwens, Ulrich Boerboom en Syndiely Wade, de… dochter van de voormalige president van Senegal.

De Dakar rally start op Nieuwjaarsdag in het Saoedische Jeddah. Met 55 starters is de categorie ‘vrachtwagens’ goed gevuld en Iveco is er goed vertegenwoordigd met 18 deelnemers. Er is trouwens maar één T-Way aan de start, en die zal in Belgische kleuren rijden. Aan het stuur van #534 is Igor Bouwens, de zoon van Gregoor Bouwens. Igor heeft al ervaring als mekanieker voor zijn vader in de Africa Eco Race en heeft al zelf gereden maar treedt voor het eerst als piloot in de Dakar.

“Mijn eerste rally had ik bijna gewonnen, maar op de slotdag brak mijn stuurhuis. Daarna heb ik veel ritten gewonnen in de Africa Eco Race, maar altijd kreeg ik stukken. Te hevig waarschijnlijk. Nu pak ik het wat anders aan: het is beter minder ritten te winnen en aan de finish te geraken. Mijn basissnelheid is goed, denk ik. Als ik kan zorgen dat ik niet uit de truck moet om banden te vervangen of me los te graven, kan ik hoog eindigen”, zegt Igor. Hij mikt op een plaats tussen de tiende en de vijftiende plaats. “Maar stiekem hoop ik op meer”, zegt hij. Igor rekent o.a. op een aantal technische snufjes, waaronder een dubbel bandendruksysteem: “We hebben temperatuursensoren in de Goodyear-banden, omdat we weten dat die op 100 graden kapot springen. We hebben ook een elektronisch dashboard dat niemand heeft. Als de olietemperatuur oploopt, zegt de truck mij dat in mijn oortje.”

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo