Hocké bouwt een nieuw IVECO-dealerschap in Herstal

De groep Hocké, die hoofddealer is voor Iveco in de provincie Luik, zal een gloednieuwe garage bouwen voor het Italiaanse merk in de industriële zone Hauts-Sarts in Herstal. De infrastructuur moet voor eind 2022 operationeel zijn.

Hoewel de huidige faciliteiten van Hocké in Herstal meermaals werden gerenoveerd, voldeden ze niet meer aan de huidige eisen van de klant, zoals site manager Robert Hocké uitlegt: “We bezitten een stuk grond naast het huidige gebouw en dit is waar we onze nieuwe garage zullen bouwen. We geloven in de toekomst van de vrachtwagenindustrie en van Iveco, maar we wilden ook een nieuwe ervaring bieden aan professionele klanten, met beter ontworpen ontvangstruimtes en de mogelijkheid om klanten in de toekomst bijvoorbeeld virtual reality-ervaringen aan te bieden.”

Naast de ontvangstruimten, de kantoren en de onderdelenwinkel zal de nieuwe garage acht doorrijbanen hebben voor vrachtwagens en bussen (een nieuwigheid voor Hocké in Luik). Aan het einde van het gebouw zijn zes snelreparatieplaatsen gepland voor lichte bedrijfsvoertuigen. “Wij hebben ook rekening gehouden met de speciale vereisten van alle vormen van alternatieve aandrijving, of het nu gaat om elektrische, aardgas- of waterstofvoertuigen. Voor waterstof is de wetgeving nog niet van kracht, maar wij hebben ons gebaseerd op bestaande gidsen voor goede praktijken. Een deel van de werkplaats zal daarom voldoen aan de ATEX-normen voor de veiligheid in gebieden waar met explosieve stoffen wordt gewerkt,” legt Robert Hocké uit.

De werkzaamheden zouden in maart moeten beginnen, zodat het gebouw in de zomer operationeel kan worden en eind 2022 volledig klaar is. De huidige garage zal enige tijd worden gebruikt voor het onderhoud van militaire voertuigen, maar kan later worden gesloopt om plaats te bieden aan een andere activiteit die verband houdt met commerciële voertuigen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo