Nippon Express en Eddie Stobart huren 41.000 m2 op Genk Green Logistics

Genk Green Logistics (een joint-venture tussen Intervest Offices & Warehouses en Group Machiels) heeft twee built-to-suitovereenkomsten voor in totaal 41.000 m² magazijnen gesloten. Nippon Express Belgium heeft een vijfjarige huurovereenkomst gesloten voor een nog te bouwen warehouse van 21.000 m² en Eddie Stobart Europe zal 20.000 m2 bijkomende magazijnoppervlakte in gebruik nemen.

De voormalige Ford-site wordt de vierde vestiging van Nippon Express in België, naast Machelen, Luik en Mechelen. De Japanse logistieke dienstverlener huurt Unit 8 van het logistiek en semi-industrieel complex en de oplevering is gepland voor begin tweede kwartaal 2022. Het bouwproject wordt gerealiseerd door MG Real Estate, die als partner van Group Machiels en Intervest Offices & Warehouses instaat voor de realisatie van Genk Green Logistics.

Daarnaast zal Eddie Stobart Europe begin tweede kwartaal 2022 Unit 3 en Unit 4, die aansluiten op de reeds gehuurde 25.000 m2, in gebruik nemen. Met deze overeenkomst verruimt Eddie Stobart Europe zijn aanwezigheid op Genk Green Logistics tot 45.000 m² en heeft het ondertussen ook zijn Europees hoofdkwartier op de site gevestigd. Dit brengt de totale verhuurde oppervlakte van Genk Green Logistics op 80.000 m2. “Met nog enkele logistieke spelers van de omvang van Nippon Express Belgium, wordt Logistics Valley Flanders stilaan een feit”, aldus Gunther Gielen, CEO Intervest Offices & Warehouses en voorzitter van de raad van bestuur van Genk Green Logistics. Er zij op gewezen dat Logistics Valley Flanders de drie zones van de oude Ford-site omvat : H.Essers, Genk Green Logistics en Port of Limburg.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo