Petronas Team De Rooy Iveco voor de 10e keer samen in Dakar Rally 2022

Op zondag 2 januari 2022 gaat de 44e editie van de Dakar Rally van start, die tegenwoordig echter in Saudi-Arabië doorgaat. Petronas Team De Rooy Iveco zal voor de 10e keer samen aan de start verschijnen met twee Iveco Powerstars en een Trakker.

Tweevoudig overwinnaar Petronas Team De Rooy Iveco stoomt zich klaar voor de Dakar Rally 2022, die voor de derde keer in Saudi-Arabië plaatsvindt. De 8.000 km lange race, waarvan 4.300 km klassementsproeven, volgt een extra zanderige route van Ha’il tot Jeddah en zal zoals steeds een grote uitdaging vormen voor de piloten en hun materieel.

Iveco is voor de 10e keer de officiële leverancier van Team De Rooy, met dit jaar twee Iveco Powerstars voor Janus Van Kasteren jr. en Hans Stacey, en een Trakker voor de amper 18-jarige Mitchel van den Brink. Alle trucks zijn uitgerust met een tot 1.000 pk sterke Cursor 13-motor. Petronas is titelsponsor van het team en zal logischerwijs ook alle nodige smeermiddelen leveren voor de trucks.

Lees alles over

video

Iveco X-Way en wereldrecordhouder eDaily illustreren het zware bouwgamma van Iveco

Iveco presenteerden tijdens Matexpo twee voertuigen: de X-Way en de nieuwe eDaily. De X-Way heeft als onroad-truck met offroad-capaciteiten de flexibiliteit om het voertuig af te stemmen op de specifieke vereisten van de klant. Met zijn Hi-Traction – de hydrostatische voorwielaandrijving die tijdelijk voor extra tractie zorgt – kan hij ook de laatste kilometer op […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo