POM Limburg en Port of Antwerp openen ‘digitale snelweg’

POM Limburg en Port of Antwerp sloten vandaag een samenwerkingsovereenkomst af waarbij beide partijen hun schouders zetten onder duurzame verbindingen tussen de Antwerpse haven en de logistieke cluster in Limburg. Verder wordt een zogenaamde ‘digitale snelweg’ gecreëerd tussen beide regio’s.

De mogelijkheden die Limburg biedt op vlak van ruimte, aanbod van werkkrachten, mobiliteit en multimodale infrastructuur spreken Port of Antwerp sterk aan, daar de behoefte vanuit de haven om grote volumes gebundeld te kunnen aan- en afvoeren blijft groeien. Voor beide partners is de verankering van de banden tussen de haven en haar achterland en de optimalisatie van multimodale verbindingen daarbij essentieel.
Verder wordt ook een ‘digitale snelweg’ gecreëerd tussen Antwerpen en Limburg, om de datastroom tussen infrastructuurbeheerders, verladers en logistieke dienstverleners verder te optimaliseren. “Concreet zetten we samen digitale layers op om logistieke stromen beter te organiseren”, aldus Tanith Van Damme, Pers- en Socialmediamanager bij POM Limburg. Ze verwijst onder andere naar het voorbeeld van Nxtport, waarbij data overgedragen worden tussen verschillende spelers en transparantie wordt gecreëerd in het scheepvaartproces.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo