Roland stelt nieuw dekzeiloplossing XLS voor

Samen met Ewals Cargo Care heeft Roland International een nieuwe intermodale schuifzeiloplossing ontwikkeld voor multifunctioneel gebruik. XLS is een upgrade op basis van een EN 12642 Code XL Trailer en is geschikt voor het vervoer van elke soort lading.

“De huidige XL gecertificeerde trailer (EN 12642 XL) voldoet niet aan de eisen voor specifieke industrieën waar de lading de neiging heeft om uit te puilen tijdens het transport over de weg, per spoor of met een shortsea ferry”, zegt Sean Spelman (Product & Technology Cargo Control Company, het moederbedrijf van Roland). “De XLS-oplossing van Roland heeft alle kenmerken van een conventioneel schuifzeil en daarnaast is de Mega Huckepack XLS een structureel sterkere en veiligere trailer om lading zoals banden, bulkzakken en andere losse producten te vervoeren. De XLS oplossing is ook geschikt voor industrieën zoals de Automotive, Hoogwaardige goederen, Beauty & Care producten, Meubels en Luchtvracht. De XLS oplossing biedt daarvoor grote voordelen bij het verminderen van het risico op schade.”

Dit resultaat is te danken aan geïntegreerde verticale aluminium planken. Zo zijn er in het gehele voertuig geen losse onderdelen meer en zijn horizontale planken niet meer nodig. Volgens Spelman verhoogt dit de efficiëntie met 20-40 minuten per stop. Deze oplossing is ook gecertificeerd door de spporwegorganisatie UIC en kan dus zelfs worden gebruikt om ladingen te vervoeren die de neiging hebben zich te zetten en uit te puilen binnen het IRS (International Railway Solutions) kader. Op de koop toe is de nieuwe oplossing nog eens 80 kg lichter.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo