Sennder en Cabot vervoeren volle lading van Rotterdam naar Antwerpen met elektrische truck

Digitale expediteur sennder heeft in opdracht van Cabot Corporation 17 ton goederen van Rotterdam naar Antwerpen met een elektrische truck vervoerd. De Emoss trekker werd in mei door Breytner en hun joint venture-partner Hn Post & Zonen in gebruik genomen en reed vor het eerst internationaal.

De elektrische trekker heeft een MTM van 50 ton en een bereik van 150 kilometer. In het kader van dit nieuwe proefproject werd één keer opgeladen op weg naar Antwerpen en een tweede keer bij terugkeer naar de basis. Elk laadmoment duurde ongeveer 80 minuten en vond plaats langs de snelweg in Nederland.

“Nu verladers zoals Cabot steeds meer streven naar  transportoplossingen met verlaagde CO2 uitstoot, bereikt de industrie een keerpunt. Bovendien, nu verladers en regeringen zich ertoe verbinden om tegen 2040 of 2050 CO2-neutraliteit te bereiken met aanzienlijke emissiereducties per 2030, heeft de industrie opties nodig voor duurzaam transport. sennder investeert in het aanbieden van elektrische voertuigen en geavanceerde brandstoffen met verlaagde CO2 uitstoot en route-optimalisatie-oplossingen aan haar klanten, waardoor verladers hun transport effectief kunnen decarboniseren” zegt Graham Major-Ex, Head of Green Business bij sennder.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo