Van Moer luistert naar bewoners in Grimbergen

Van Moer Logistics heeft, samen met haar klant, een nieuwe route uitgestippeld om verkeeroverlast in Grimbergen te reduceren. Tot grote voldoening van de buurtbewoners…

De inwoners van Groot Grimbergen ondervonden sinds eind vorig jaar overlast van het doorgaand vrachtverkeer in hun buurt. “612 gezinnen ondertekenden een petitie met een uitdrukkelijke vraag naar trager en veiliger goederentransport in Groot Grimbergen. Enkele buurtbewoners namen ook contact op met het lokale bestuur om het probleem aan te kaarten, maar die gesprekken liepen helaas op niets uit”, legt Felien Van Oost, woordvoerdster van Van Moer Logistics, uit.

Dankzij verschillende tellingen van buurtbewoners was gekend dat een groot aantal van de vrachtwagens afkomstig waren van Van Moer Logistics. De logistieke dienstverlener transporteert namelijk containers tussen een distributiecentrum in grimbergen en de Cargovil-site in Vilvoorde. Inwoner Geert Roelants richtte dus een persoonlijke e-mail naar Jo Van Moer, eigenaar en CEO van het bedrijf. Geert Roelants: “Ik wist niet of de e-mail gelezen zou worden en of ik er enige reactie op mocht verwachten. Tot mijn verbazing werd ik enkele dagen later opgebeld door iemand uit het management team van Van Moer Logistics.”

Jo Van Moer: “De situatie was ons helaas onbekend en we hebben geen seconde getwijfeld om in gesprek te treden met de buurtbewoners. In samenspraak met hen hebben we het probleem op tafel gelegd bij onze lokale afdeling en onze partner in Grimbergen. We vinden het namelijk van groot belang om een goede relatie op te bouwen en te behouden met al onze stakeholders. Voor ons is dat ook een element van duurzaam ondernemen.” Van Moer Logistics onderzocht de opties om de overlast te reduceren, waarbij men een alternatieve route voor de vrachtwagens uitstippelde. Sinds oktober volgen de vrachtwagens van Van Moer Logistics dan ook de nieuwe route om de containers van en naar het distributiecentrum te transporteren. “Het is weer aangenamer wonen, ontspannen én slapen in onze straten.”, aldus Geert Roelants. “We zijn onder de indruk van de opbouwende feedback, het initiatief en het aanpassingsvermogen op korte termijn van Van Moer Logistics. We willen hen dan ook oprecht bedanken voor de inspanningen en hopen dat ook de andere transporteurs dit voorbeeld zullen volgen.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo