Vandeputte bekroond voor modal shift inspanningen

Gisteren, tijdens de Journée de l’Intermodalité in Wallonië, heeft de firma Vandeputte uit Moeskroen de prijs ontvangen van de Direction du Transport et de l’Intermodalité des Marchandises (DTIM). Met deze prijs beloont de SPW Mobilité et Infrastructures sinds 21 jaar elk jaar een Waalse onderneming die een aanzienlijke verschuiving van vervoersstromen naar de waterwegen heeft gerealiseerd.

De groep Vandeputte is actief op twee gebieden: de produktie van zepen en detergentia (Vandeputte Soap & Detergents) en de produktie van vlasderivaten (Vandeputte Oleo & Oleochemicals). Vandeputte Oleo & Oleochemicals heeft de afgelopen jaren een nieuwe infrastructuur in gebruik genomen in Pecq, aan de Schelde, waardoor het vervoer over water veel efficiënter is geworden en 80% van de bevoorrading van de fabriek op deze alternatieve wijze is overgeschakeld. In 2020 vervoerde Vandeputte 68.000 ton vlaszaad tussen Gent en Pecq zonder gebruik te maken van wegtransport.

De DTIM-prijs werd aan Gauthier Vindevogel, General Manager van Vandeputte Oleo & Oleochemicals, overhandigd door Philippe Henry, Waals minister van Klimaat, Infrastructuur, Energie en Mobiliteit.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo