Featured Video Play Icon

[VIDEO] Belgische transporteurs ontdekken Volvo FH Electric

Volvo Truck Belgium heeft zijn voornaamste klanten uitgenodigd in Logiville bij Antwerpen om er zijn nieuwe elektrische FH in Belgische première voor te stellen. De transporteurs en publieke instanties waren alvast onder de indruk van het rijgemak, maar met de steeds strenger wordende milieuwetgeving is het natuurlijk het ecologische aspect dat centraal staat.

De bedoeling van Volvo Trucks was niet enkel om klanten te informeren over het elektrische gamma, dat reeds beschikbaar is, maar ook om de vragen over infrastructuur te beantwoorden. Volvo heeft zowel een elektrische FH, FM en FMX in het aanbod, waarmee er dus een compleet gamma is voor de meeste noden.

De Volvo FH Electric wordt in de markt gezet als een trekker voor interstedelijk vervoer, met een maximum treingewicht van 44 ton en een rijbereik tot 300 km. Onder meer Verhelst Bouwmaterialen, Van De Pol en Stad Gent konden hem ontdekken in Logiville bij Antwerpen.

Ook Jo Van Moer, CEO van Van Moer Logistics, was geïnteresseerd: “Ik geloof 200% in het elektrische verhaal. Zeker voor ons werk voor Delhaize zou het goed kunnen dienen, aangezien dat vooral stadsdistributie is.” Patrick Naenen, Business Unit Manager van Katoen Natie, ziet er ook wel brood in: “Als we kijken naar de duurzaamheid, de beschikbaarheid van elektriciteit en de korte afstanden die wij maar moeten rijden, is de Volvo FH een interessante combinatie voor ons.”

Om chauffeurs en transporteurs te overtuigen van elektrische voertuigen, moeten ze er eerst eens in gereden hebben. Dat bevestigt Benny Smets, CEO van Ninatrans: “Het is de eerste keer dat ik met een elektrische vrachtwagen rijd. Wat mij vooral opvalt, is de rust die het rijden met zo’n vrachtwagen meebrengt. Ik kan me inbeelden dat heel wat chauffeurs daar ook van zullen genieten.”

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo FMX Electric 6×4 met containerhaaksysteem als eyecatcher op Matexpo

Volvo Trucks zag de afgelopen maanden de vraag naar elektrische mobiliteit in de bouwsector toenemen door de emissievrije zones in steden en de noodzaak voor bouwbedrijven om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen. Daarom focuste Volvo Trucks zich tijdens Matexpo op elektrische vrachtwagens en diensten. Op de stand in Kortrijk zien we dus uitsluitend elektrische vrachtwagens, […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo