Featured Video Play Icon

[VIDEO] Gas.be: Bio-LNG als duurzamer alternatief

Ook de transportsector zet volop in op verduurzaming. Daardoor is de vraag naar gas als brandstof de laatste jaren sterk toegenomen. Dat is één van de redenen waarom de gasterminal van Fluxys in de haven van Zeebrugge werd uitgebreid. Bovendien kunnen de gebruikers van deze terminal sinds vorig jaar naast klassieke LNG ook bio-LNG tanken.

Eén van de afnemers is Drive Systems, een uitbater van LPG, CNG en LNG tankstations in ons land. Hier kan men sinds kort niet enkel bio-LNG tanken, het bedrijf biedt ook begeleiding aan bij transitieprojecten voor transporteurs. Bio-LNG, geproduceerd uit natuurlijke afvalproducten, heeft het potentieel om de CO2 uitstoot van vrachtvervoer te herleiden tot quasi nul. Consultancybureau Sia Partners onderzocht welke rol dit groene gas kan spelen in de transportsector om de klimaatdoelstellingen van ons land te behalen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo