150 jaar Schenker

150 jaar DB Schenker: “Feest op alle continenten”

Logistiek dienstverlener DB Schenker viert in 2022 zijn 150-jarig jubileum. Die mijlpaal laat het bedrijf niet onopgemerkt voorbij gaan.

DB Schenker geeft het startschot voor een jaar vol festiviteiten. Onder de noemer ‘150 Years Elevating Lives’ wordt tijdens het jubileumjaar een interne challenge voor medewerkers georganiseerd waarbij collega’s uit alle landen en continenten met elkaar in contact worden gebracht. Met behulp van een speciale smartphone-app kunnen medewerkers hun stappen tellen en verdere fysieke en quiz-activiteiten bijhouden.  Voor alle geregistreerde sportprestaties doet  DB Schenker een donatie aan goede doelen die verband houden met de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Zo steunt het bedrijf tijdens het eerste kwartaal van dit jaar WeForest, een milieubeschermingsorganisatie rond bosbescherming en duurzaamheid in Brazilië en Ethiopië. Later komen ook goede doelen rond bescherming van oceanen en lucht aan bod, naast sociale initiatieven.

DB Schenker werd op 1 juli 1872 opgericht in Wenen door Gottfried Schenker. Het bedrijf pionierde met de invoering van geconsolideerde ladingtransporten per spoor tussen Parijs en Wenen. Anno 2022 is DB Schenker actief op ruim 2.100 locaties in meer dan 130 landen en telt het bedrijf zo’n 74.500 medewerkers.

Het bedrijf wijdt ook een specifieke website aan zijn 150-jarig bestaan.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo