AB Automotive: “Ons Customer & Delivery Center is een uniek concept in Europa”

AB Automotive biedt het hele gamma van Ford aan, van personenwagens tot bestelwagens. Het bedrijf telt vier vestigingen: na die van Vilvoorde (2009) en Schaarbeek (2016), kwam er recenter een Ford Smart Lab in het Docks Winkelcentum (Brussel) en een Customer & Delivery Center (Vilvoorde) bij. Vooral dit laatste, kortweg CDC genaamd, is uniek in zijn genre. Het concentreert niet enkel alle administratieve diensten van de groep, inmiddels goed voor meer dan 50 medewerkers, het is ook de plek waar alle leveringen en/of fleet events plaatsvinden.

“Onze vestigingen in Schaarbeek en Vilvoorde kan je als klassieke dealerships bestempelen.
Klanten kunnen er terecht voor informatie rond het gamma aan personen- en bedrijfswagens en bestellingen ter plaatse. Ook voor vragen rond financiering/leasing en after-salesdiensten kun je er terecht. In Vilvoorde hebben we ook een door Ford erkende carrosserieafdeling.
Deze vestiging is trouwens ook een erkend Ford Transit Centre, een label waar enkele strenge voorwaarden aan verbonden zijn: een toegewijd salesteam voor bedrijfsvoertuigen, de aanwezigheid van een ruim aantal beschikbare demovoertuigen, het volledige gamma in de showroom, voorrangsboeking op onderhoud, 24/7 Ford Assistance en dergelijke meer. In 2019 openden we de allereerste Ford Smart Lab in het Docks winkelcentrum, inmiddels één van onze vier vestigingen. Daar stopt het niet bij. Onze recentste vestiging is ons Customer & Delivery Center (CDC) in Vilvoorde, een uniek concept. De levering van de voertuigen die in de andere drie vestigingen zijn besteld, gebeurt in dit CDC. Op die manier is er meer tijd en ruimte om het voertuig op een professionele wijze aan de klanten -zowel particulieren als professionelen- af te leveren.

 

“Het leveren van een voertuig is een uniek moment”, Benjamin Abeloos

 

Ook de voorraadwagens worden op deze locatie opgeslagen. Daarnaast vind je in het CDC ook de back office van de groep, inclusief de boekhouding en de voertuigadministratie.
Deze accommodatie leent zich ook voor workshops of fleet events.
Gemiddeld leveren we maandelijks zo’n 150 voertuigen af. De ligging van het CDC, centraal tussen onze drie verkooppunten, stelt ons in staat een nog betere service en klantenervaring te verschaffen voor zowel particuliere als professionele klanten. Deze aanpak maakt het mogelijk een efficiëntere doorstroming van de voer tuigen te bewerkstelligen. Gespecialiseerde afleveraars met uitstekende productkennis zorgen ervoor dat dit steevast een topervaring wordt voor de klant. Deze commerciële ruimte leent zich naar de toekomst toe ook om andere diensten en evenementen aan te bieden. Stuk voor stuk dragen ze bij tot een bevordering van de ervaring met AB Automotive en Ford.

“Dankzij onze allround dienstverlening zijn we een onestop- shop voor de professionele klant”

“Het professionele segment is altijd al belangrijk voor ons geweest. We blijven er ook in investeren; niet toevallig kaapten we in 2020 de prijs van Ford Fleet Dealer of the Year weg. De sterke vraag naar commerciële voertuigen heeft ervoor gezorgd dat we onze dienstverlening in die richting aangepast hebben. Ons bedrijf biedt een breed gamma aan commerciële voertuigen. We zijn een one-stop-shop voor de professionele klant. Voor in- en ombouw werken we samen met verschillende vaste kwaliteitsvolle partners, wat de klant die bij ons aanklopt alle garanties verschaft.
Het CDC beschikt over voldoende ruimte om een groot deel van het ombouwen van commerciële voertuigen zelf uit te voeren.”


Fordstore Schaerbeek
Jacques Georginlaan 11/13, 1030 Schaerbeek

FordStore Vilvoorde
Mechelsesteenweg 295, 1800 Vilvoorde

Customer & Delivery Center
Schaarbeeklei 585, 1800 Vilvoorde

Ford Smart Lab
Docks Bruxsel, Lambermontlaan 1, 1000 Brussel


 

Lees alles over AB AUTOMOTIVE

AB AUTOMOTIVE

video

Veiligheidssystemen inzetten op de werkvloer (tip Boplan) – Logistics.TV 36

Bij het inzetten van veiligheidssystemen op de werkplaats is het cruciaal dat de juiste systemen worden geïnstalleerd. Geen enkele situatie is immers dezelfde en een standaardoplossing bestaat niet. Om hierbij op zeker te spelen doorloopt Boplan samen met de klant de verschillende stappen die nodig zijn om de juiste keuzes te maken. Er wordt een […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo