Batterijen Jungheinrich-heftrucks krijgen tweede leven in ‘superbatterij’ van 25 megawatt

JT Energy Systems, de joint venture tussen intralogistiekspecialist Jungheinrich en batterijfabrikant Triathlon, gaat de lithium-ionbatterijen uit elektrische voertuigen hergebruiken in een energieopslaginstallatie die wordt gekoppeld aan een fabriek van CO²-neutrale batterijen. De site in het Duitse Freiberg moet eind 2022 operationeel zijn. 

Volgens JT Energy Systems ‘overleven’ de lithium-ionbatterijen uit voertuigen van Jungheinrich en andere fabrikanten gemakkelijk het voertuig waarin ze oorspronkelijk worden ingebouwd. In Freiberg gaan de gebruikte voertuigbatterijen deel uitmaken van een stationaire ‘megabatterij’ van 25 megawatt, een van de grootste in zijn soort in Duitsland. De taak van de megabatterij is het tijdelijk opslaan van duurzame elektriciteit, het stabiliseren van het elektriciteitsnet en het leveren van energie op piekmomenten.

De gebruikte energiemodules worden door JT Energy Systems geclassificeerd en indien nodig opgeknapt om de maximale levensduur van de gebruikte middelen te garanderen. Door de sterke toename van het aantal elektrische voertuigen met lithium-ion batterijen in de afgelopen jaren, verwacht JT Energy Systems dat in de toekomst een groeiend aantal batterijen een tweede leven krijgt in stationaire opslagfaciliteiten. Het hergebruik van batterijen is een onderdeel van Jungheinrichs circulariteitsstrategie. De concrete uitvoering van het project is in handen van Tricera, experten op het gebied van grootschalige batterijopslag.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo