De Volvo FH Electric bevestigt autonomie

Een test door een Duits tijdschrift heeft de door Volvo Trucks aangekondigde cijfers bevestigd: een FH Electric haalt een actieradius van 343 kilometer op een vrij heuvelachtig traject, waardoor de fabrikant kan stellen dat hij gemakkelijk 500 kilometer op één dag kan afleggen als hij onderweg gedeeltelijk wordt opgeladen.

De Volvo FH Electric werd geladen tot 40 ton en verbruikte gemiddeld 1,1 kWh/km, wat hem een theoretische actieradius geeft van 345 kilometer bij een gemiddelde snelheid van 80 km/u. Dat is dezelfde snelheid is als vrachtwagens met verbrandingsmotor op hetzelfde testtraject. Bij gelijke stand verbruikt deze FH Electric dus 50% minder energie dan een diesel-aangedreven FH uitgerust met het I-Save pack.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo Trucks FH Aero – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De Zweedse fabrikant heeft gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo