EDCO rijdt volledig op HVO

Opleidings- en adviesspecialist Edco (Genk) laat in 2022 haar volledige vloot op HVO rijden. “Het bedrijf groeit jaar na jaar met klanten over heel Vlaanderen. Het is logisch dat we dan ook graag meebouwen aan een goede toekomst voor de hele sector en de impact ervan op onze leefomgeving”, zegt CEO Frank Van Langendonck.

Sinds 2009 ontwikkelt Edco een gevarieerd pakket oplossingen voor de transportsector. Anno 2021 biedt de onderneming opleidingspakketten, een rijschool gespecialiseerd in C en CE, uitgebreide dienstverlening en advies en een uitzendkantoor in transport en logistiek. De vloot van Edco telt momenteel 9 vrachtwagens en 10 personenwagens en het effect van haar activiteiten op het milieu is een punt van aandacht geworden.

Frank Van Langendonck: “Met deze beslissing investeren we in lange termijn voordelen voor het milieu. Het verminderen van die uitstoot is zowel voor het totale als voor het lokale milieu van belang. Die opdracht begint bij jezelf. Daarom rijden onze voertuigen vanaf vandaag op milieubeschermende brandstof. Het mooie is dat we vanaf dag 1 de impact van onze dieselvoertuigen op het klimaat en leefomgeving enorm reduceren. HVO 100 is immers het duurzame alternatief voor diesel. Het wordt geproduceerd uit hernieuwbare en duurzame grondstoffen. Doordat HVO 100 een vergelijkbare chemische samenstelling heeft als conventionele dieselbrandstof, zijn er geen aanpassingen nodig aan de motoren of de distributiesystemen en kunnen we dus direct onze bijdrage aan een beter klimaat voelbaar maken!”

 

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo