Eurofrost is het grootste faillissement in het wegvervoer in 2021

Graydon heeft zijn jaarlijkse studie over faillissementen in België tijdens het jaar 2021 gepubliceerd. Hoewel de algemene trend neerwaarts is, ook in het wegvervoer, komen sommige transportbedrijven voor in de top 50 van de grootste Belgische faillissementen van het afgelopen jaar.

Op de veertiende plaats in de rangschikking staat Eurofrost. Het bedrijf uit Kortrijk, dat gespecialiseerd was in temperatuurgecontroleerd transport, had sinds 2018 geen balans meer gepubliceerd, maar voorgaande jaren lieten een sterke verslechtering van de financiële situatie zien. Eurofrost, een dochteronderneming van de Nederlandse groep Frigolanda, had nog 62 mensen in dienst.

Acht plaatsen verder op de lijst vinden we Massart J-P Entreprises, een bedrijf in Soignies dat hoofdzakelijk auto’s vervoert en 45 mensen in dienst heeft. Andere transportbedrijven in de top 50 van faillissementen met het meeste banenverlies zijn MZ Transport (Ganshoren, 35 werknemers), SK Trans (St Gilles, 35 werknemers). Hieraan kunnen worden toegevoegd Group Trans Wertz (Herve, 16 voertuigen), JCP (Mechelen, 14 personen) en de combinatie Kirschfink Logistics / Trans Konigs (La Calamine, 18 personen).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo