Eutraco begint eigen douaneagentschap

Met Eutraco Customs begint logistiekbedrijf Eutraco een eigen douaneagentschap. Door deze diensten voortaan ‘in house’ aan te bieden, wil Eutraco een hoger servicelevel bieden aan de klanten en zich meer dan ooit profileren als een logistieke ‘one stop shop.’

De timing is wellicht niet toevallig gekozen: 26 januari is de Internationale Dag van de Douane. Volgens Business Unit Director Edwin Ooms (midden op de foto) zijn er goede redenen om de douanedienstverlening voortaan zelf in handen te nemen. “Wanneer derde partijen dit doen, ben je afhankelijk van hun flexibiliteit en niveau van dienstverlening. Het spreekwoord zegt: “Wat we zelf doen, doen we beter”, en daarom brengen we deze activiteit nu onder in een eigen bedrijf.”

In de douanediensten die het bedrijf aanbiedt, focust Eutraco op IT-oplossingen en automatiseringsprocessen. Enerzijds gaat het servicelevel voor de bestaande klanten zo omhoog, anderzijds profileert Eutraco zich op deze manier naar de nieuwe klanten ook als een ‘one stop shop’ voor potentiële nieuwe klanten.

Edwin Ooms leidt, samen met Steven De Bie en -vanaf volgende week- Stefanie Eggermont de nieuwe douaneactiviteiten bij Eutraco. Het drietal kent elkaar vanuit hun jarenlange ervaring in de transport- en logistieksector. Bedoeling is dat het team snel uitgebreid kan worden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo