Geodis bestelt opnieuw 120 CNG-vrachtwagens

Het Franse logistieke bedrijf Geodis blijft zijn vloot van vrachtwagens op aardgas uitbreiden: het heeft zopas 120 Iveco Daily en Eurocargo CNG-voertuigen besteld, die zullen worden gebruikt voor last-mile leveringen in Frankrijk.

Geodis had al 200 aardgasvoertuigen in zijn Franse vloot en deze nieuwe bestelling brengt het aantal op 125 Daily 35S (20 m3 bak), 10 Daily 70C (30 m3 bak), 173 Eurocargo 12t (42 m3 bak) en 22 S-Way trekkers. Geodis gaat nog verder door biogas als brandstof te gebruiken. “Deze investering maakt deel uit van een resoluut proactief beleid om de CO2-uitstoot van het goederenvervoer over de laatste kilometers te verminderen. Wij gaan verder dan de wettelijke vereisten voor lage-emissiezones, als antwoord op de verwachtingen van onze klanten, steden en burgers”, zegt Stéphane Cassagne, Managing Director van Geodis’ Distribution & Express business. In sommige Franse steden (Tours, Lille, Straatsburg, Montpellier, Bordeaux, Le Touquet en St Malo) maakt Geodis ook gebruik van elektrische voertuigen en bakfietsen.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo