HyTrucks nog steeds op zoek naar transporteurs die geïnteresseerd zijn in waterstof

Het consortium Hytrucks, dat tegen 2025 1.000 vrachtwagens op waterstof op de weg wil brengen in de driehoek België/Nederland/Duitsland, is nog op zoek naar geïnteresseerde Belgische transportbedrijven. Er zijn twee voorlichtingswebinars gepland op 20 en 26 januari.

Nu de praktische aspecten van de elektrificatie van vrachtwagenparken aan het licht komen, wekt waterstof steeds meer enthousiasme op in de wegvervoersector. Dat blijkt uit het succes van het HyTrucks-project, zoals Chris Lefrère (projectmanager bij WaterstofNet) uitlegt: “Ons doel was om 1000 waterstoftrucks in 2025 op de weg te zetten in de driehoek Antwerpen-Rotterdam-Duisburg en om toezeggingen te krijgen voor 25 waterstofstations in het gebied, maar we zijn minstens een jaar voor op schema. Wij hebben reeds de zekerheid verkregen dat beide mijlpalen zullen worden bereikt of zelfs overschreden, en het toepassingsgebied van deze voertuigen zou zich wel eens zuidwaarts kunnen uitbreiden.”

Het enthousiasme van de transporters lijkt er ook te zijn. Aan Belgische zijde staan al verschillende bedrijven in de rij om waterstoftrucks op de weg te brengen (AB-Inbev, Colruyt, Essers, Fedex, Lux Logistics, NinaTrans, Van Mieghem en Van Moer), maar er is nog ruimte voor extra deelnemers. Daarom organiseert WaterstofNet op 20 en 26 januari twee webinars, waarin het voor hen ontwikkelde businessplan zal worden toegelicht. “Dit is een unieke kans voor een Belgisch transportbedrijf om waterstof al in 2024 te gaan gebruiken in plaats van te wachten tot 2030,” legt Chris Lefrère uit. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich rechtstreeks bij hem (Chris.lefrere@waterstofnet.eu) aanmelden.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo