Intervest verwerft 60.000 m² in Tessenderlo

Vastgoedinvesteerder Intervest wordt via een sale-and-lease-backoperatie eigenaar van een 60.000 m² groot terrein aan de Havenlaan in Tessenderlo. De site biedt volgens Intervest perspectieven voor duurzame ontwikkeling. 

Via een sale-and-lease-backovereenkomst met de vastgoedgroep Aurelius Group wordt Intervest eigenaar van het terrein nabij de E313, dat momenteel wordt gebruikt door Advanced Power Solutions. Die batterijproducent heeft op de site een 23.000m² groot gebouw in gebruik, dat zowel voor productie- als logistieke en administratieve doelen wordt gebruikt. Met Advanced Power Solutions werd een huurovereenkomst gesloten voor 20 jaar aan marktconforme prijzen. De investeringswaarde bedraagt 30 miljoen euro.

Met deze verwerving breidt Intervest haar logistieke portefeuille verder uit tot 833.152 m² met een site die past in zijn clusterstrategie van het logistieke segment, gezien de ligging in de nabijheid van overige sites van Intervest in Herentals, Oevel, Tessenderlo en Wommelgem, eveneens gelegen langs de E313. De aanwezigheid van een windturbine op de site verhoogt het duurzaamheidsgehalte van de investering.

Dankzij de langetermijnhuurovereenkomst stijgt de gewogen gemiddelde resterende contractduur tot eerstvolgende breakdatum (WALB) naar 5,3 jaar (4,8 jaar op 30 september 2021) en
tot einde contract (WALE) naar 6,3 jaar (5,8 jaar op 30 september 2021), voor de logistieke portefeuille.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo