Mercedes-Benz wint overheidscontract voor politie, brandweer, douane en leger

Waar tot voor kort Volkswagen steeds Combi’s leverde aan de politie, heeft Mercedes-Benz deze keer aan het langste eind getrokken voor de komende 4 jaar. De Vito Tourer zal dus door alle politiediensten van het land kunnen worden aangekocht. Nieuw is dat dit contract deze keer voor alle federale diensten geldt.

Elke 4 jaar maakt de federale politie een raamcontract voor de aankoop van nieuwe dienstvoertuigen. Er zijn in totaal tientallen categorieën, gaande van scooters tot vrachtwagens, maar de grootste categorie is die van de Combi’s, de bestelwagens die het meest worden gebruikt als interventiewagen. Volkswagen kwam de afgelopen jaren steeds als winnaar uit de bus met de Transporter, maar dit jaar is het Mercedes-Benz dat de markt gegund heeft gekregen met de Vito Tourer met dieselmotor.

Strikte procedure

Met het raamcontract van de federale politie, dat elke 4 jaar volgens een strikte procedure wordt opgesteld met vervolgens een selectieproces, kunnen alle lokale politiezones gemakkelijk de Mercedes-Benz Vito Tourer aanschaffen aan een vooraf vastgelegde prijs. “De zones kunnen wel nog een andere keuze maken als ze dat willen, maar de meesten volgen het federale initiatief”, vertelt Luc Pauwels, Key Account Manager voor overheidsmarkten bij Mercedes.

Alle federale diensten

Het was extra belangrijk voor Mercedes-Benz om het contract dit jaar te winnen, want deze keer kunnen alle federale diensten van het land intekenen op het raamcontract. Dat betekent dat ook de brandweer, de douane en het leger de Vito Tourer aan dezelfde gunstige voorwaarden kan aanschaffen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo