Montea breidt portefeuille uit met 300.000 m² aan gebouwen

Vastgoedinvesteerder Montea zet het nieuwe jaar stevig in. Het bedrijf ontwikkelt samen met bouwgroep Cordeel liefst 230.000 m² aan magazijnen in Tongeren, Zele en Vilvoorde. Ook in Nederland zet Montea zijn veroveringstocht verder. 

Montea investeert in het eerste kwartaal van 2022 voor liefst 120 miljoen euro in de aankoop en ontwikkeling van nieuwe terreinen in België en Nederland. ““In lijn met ons groeiplan Track’24, willen we de komende drie jaar de grootste groei in de geschiedenis van ons bedrijf realiseren”, meldt Montea-CEO Jo De Wolf.

Zo sluiten Montea en Cordeel een structureel samenwerkingsverband waarbij de vastgoedinvesteerder instapt in enkele lopende projecten van de bouwgroep Cordeel en diens vastgoeddivisie C-Living in Tongeren, Vilvoorde en Zele. In totaal gaan de partners 42 hectare aan bedrijfsoppervlakte (her)ontwikkelen. In Tongeren realiseerde Cordeel in 2021 al een eerste gebouw met een oppervlakte van 20.000 m², verhuurd aan XPO Logistics. Een tweede fase van eveneens 20.000 m² is in aanbouw. De resterende gronden in Tongeren hebben volgens Montea een extra ontwikkelingspotentieel van ongeveer 160.000 m². Op de gronden in Zele en Vilvoorde kunnen naar verwachting  18.000 m² en 12.000 m² ontwikkeld worden. Als de verschillende terreinen volledig ontwikkeld worden, groeit de portefeuille van Montea met liefst 230.000 m², goed voor een verwachte huuropbrengst van 10,6 miljoen euro.

Daarmee is de groeiambitie van Montea nog niet ten einde. In Gent neemt het een terrein van 1,5 ha over met daarop een gebouw van zo’n 10.000m². De strategische ligging aan de Ottergemsesteenweg (een belangrijke toegangsweg tot de stad) geeft het gebouw een groot potentieel voor last mile delivery. Momenteel is het gebouw in gebruik door standenbouwer Publiganda.

Groeien in Nederland

In Nederland neemt Montea twee gebouwen over van Urban Industrial in ’s Hertogenbosch en Zwolle, met een footprint van respectievelijk 24.000m² en 29.000m². Volgens Montea bieden beide locaties veel potentieel voor e-commercetoepassingen. Nog in Nederland, ditmaal in Tilburg, wordt Montea ook eigenaar van een 6.000m² groot gebouw dat werd gehuurd door Barsan Groep. Op deze Nederlandse terreinen is nog potentieel voor uitbreiding.

Volgens Montea genereren de investeringen onmiddellijk een rendement van ongeveer  4% of een huur van ca. € 4,6 miljoen. Met behulp van de groei op de terreinen die het samen met Cordeel ontwikkelt, verwacht Montea in de volgende twee jaar zo’n  € 60 miljoen aan bijkomende investeringen te kunnen doen, goed voor een huurgroei van € 3,6 miljoen.

 

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo