Saloncondities bedrijfsvoertuigen 2022: van Ford tot LEVC

Geen LCV-Salon in Brussels Expo dit jaar, maar toch gonst het van de bedrijvigheid bij de dealers. Zij stallen in januari hun nieuwigheden uit en verwelkomen klanten met de traditionele salonkortingen. Een overzicht per merk.

Ford

Ford presenteert de E-Transit, zijn eerste volledig elektrische bestelwagen. Met een bruikbaar vermogen van 68 kWh zou die maximaal 317 km kunnen rijden. De E-Transit is verkrijgbaar in twee hoogte- en drie lengtevarianten en biedt tot 15,1 m³ laadruimte. Op de werf kan de Ford E-Transit de werktuigen voorzien van stroom met de Pro Power Onboard van 2.3 kW.

Zowel in Europa als in België blijft de Ford Ranger de best verkochte pick-up. Ford zet zijn Ranger in januari dan ook in de schijnwerpers met speciale uitvoeringen zoals de XLT, de Limited, de Wildtrak en de Raptor. Alle versies worden aangedreven door de 2 liter EcoBlue TDCi met een vermogen van 125 kW (170 pk) of 157 kW (213 pk) gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of een tientrapsautomaat. Speciale condities zijn er voor heel het gamma.

Fuso

Fuso toont zijn nieuwe Canter, die een vernieuwde cabine met een betere geluidsisolatie kreeg. Het gamma blijft met nog steeds vijf MTM-versies (van 3,5 tot 8,55 ton), zes wielbasissen (2.500 mm tot 4.750 mm), drie motorvermogensvarianten (130 pk tot 175 pk) en drie cabinevarianten (1,7 m, 2,0 m en 2,0 m dubbele cabine).  Een elektrische versie van de nieuwe Canter komt er begin 2023. Invoerder Beherman onderhandelt met de overheid om in België een elektrische Canter van 4,25 ton aan te bieden voor een B-rijbewijs, zodat er voldoende laadvermogen rest. De Fuso Canter wordt geproduceerd in het Portugese Tramagal.

Isuzu

Bij de Isuzu-dealers kan je in januari de speciale reeks van de D-MAX bewonderen: de X-Series. Voor de Japanse constructeur zou het Brusselse autosalon ook de kick-off geweest zijn van de nieuwe groepsnaam Astara waar Isuzu onder valt. Voor de B2B-markt is er het Astara Fleetteam & Isuzu Lease via partner Arval.

Iveco

Iveco stelt bij de dealers de nieuwe DAILY MY22 voor tijdens de Iveco Discovery Days. De Italiaanse constructeur zet ook nog eens de CNG-versies van de Daily in de kijker. De Daily modeljaar 2022 krijgt nieuwe zetels en kan optioneel uitgerust worden met de Air-Pro luchtvering, die rekening houdt met het gewicht van het voertuig en de ondergrond waarop het zich bevindt. Met de geheugenfunctie kan bijvoorbeeld de hoogte van een laadkade worden opgeslagen. Daarnaast is er in de Daily MY2022 een stemassistent met automatische vertaalfunctie op basis van Amazon Alexa. Met die Iveco Driver Pal kan de chauffeur onderweg hulp vragen, de staat van het voertuig checken of navigeren. Bij de dealers staan in januari demovoertuigen om te tonen hoe Iveco Driver Pal werkt en om de nieuwe Daily te testen op de weg. Bij Iveco zijn de salonvoorwaarden tot eind januari een mix van voordelen met een grotere focus op optiepakketten en een 0% financiering.

LEVC

Het Brits-Chinese LEVC (London Electric Vehicle Company) is nieuw in België en betreurt dat er geen salon is om zijn producten voor te stellen aan het grote publiek. De LEVC VN5 – zo heet de Britse bestelwagen – krijgt een 31 kWh batterijpakket onder de laadvloer, goed voor zo’n 100 km rijbereik, en een range extender op benzine. De LEVC VN5 heeft een laadvolume tot 5,5 m³ en een laadvermogen tot 830 kg. Klanten die de LEVC VN5 willen bekijken en er eens willen meerijden kunnen daarvoor naar LEVC Brussels in Zellik. Speciale salonvoorwaarden zijn er niet bij LEVC, maar de voertuigen worden wel afgeleverd met een volledige branding van je bedrijf.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo