Savoye demonstreert nieuwe Haipick in Log!ville

Logistiekintegrator Savoye kiest voor het demonstratiecentrum van Log!ville in Niel om zijn nieuwe pickingoplossing Haipick ‘live’ aan de sector voor te stellen. 

Haipick combineert autonome, mobiele robots die dozen of bakken in legbordrekken tot 5 à 7 meter plaatsen of uitnemen met de eigen systemen van Savoye, zoals de X-PTS-pickstations en de WMS-besturingssoftware. De robots zijn afkomstig van het Chinese Hai Robotics, vandaar de naam. De Haipick-oplossing is bestemd voor middelgrote en grote ondernemingen voor de langzame en ‘medium-snelle’ picking operaties, voor een gemiddeld tot groot aantal SKU’s (Stock Keeping Unit, uniek referentienummer van een product ). Savoye mikt daarmee op het marktsegment tussen manuele picking en bijvoorbeeld  shuttlesystemen. Een van de grote voordelen is de eenvoudige schaalbaarheid: de installatie kan met het bedrijf meegroeien. Het systeem pickt volgens Savoye ook sneller, veiliger en efficiënter dan een gelijkaardige setup met enkel picking door mensenhanden.

Savoye kiest ervoor de Haipick te presenteren in een realistische voorbeeldopstelling in de demonstratiehal van Log!ville. Het bedrijf is immers een van de zeven innovatiepartners van het kenniscentrum. “Het is een vorm van wat wij ‘consultatieve’ marketing noemen”, zegt Peter de Henau, Managing Director van Savoye Benelux.” Anders dan op een vakbeurs, kunnen we hier de klanten meer bewust maken van de nood aan innovatie, omdat Log!Ville een veel breder platform is met meerdere aanbieders. Daarom zien wij Log!Ville ook als een marktaccelerator voor innovatie oplossingen. Voorts is het prettig dat Niel dicht bij ons nieuwe kantoor in Breda ligt, zodat we klanten ook in Niel kunnen ontvangen.”

De demo bestaat uit twee rekken van 4,2 meter hoog, een robot en orderverzamelpost. Log!Ville-bezoekers kunnen een rondleiding met demo boeken.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo