STEF neemt Langdon Group in het VK over

De STEF-groep heeft de overname afgerond van de Britse onderneming Langdon Group, die tot dusver deel uitmaakte van de Duitse groep Nagel. Amper een jaar geleden rondde het Franse logistieke bedrijf de overname af van de activiteiten van Nagel in België en Italië.

De overname van Langdon Group werd in oktober jongstleden aangekondigd, maar moest nog door de mededingingsautoriteiten worden goedgekeurd. Deze laatste horde is genomen, zodat de overname op 31 december 2021 werd geformaliseerd. Langdon Group is gespecialiseerd in temperatuurgecontroleerd vervoer in het Verenigd Koninkrijk en is tevens een belangrijke speler op het gebied van de import/export van verse en diepgevroren levensmiddelen tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland. Er werken 1.400 personeelsleden op acht locaties. Elk jaar verwerkt het bedrijf bijna 2,7 miljoen pallets voor 2.000 klanten. In 2020 behaalde het een omzet van 164 miljoen euro. Dit is dus een belangrijke operatie voor de STEF-groep, die thans ongeveer 19.000 mensen tewerkstelt en een omzet heeft van 3,1 miljard euro, maar die niet rechtstreeks aanwezig was op de Britse eilanden.

“Voor STEF in België betekent dit dat wij vanaf heden ook UK kunnen aanbieden via het STEF-netwerk en niet meer via partners”, zegt Alyson Gabriel, communicatieverantwoordelijke bij STEF Belgium. “Dit betekent dus ook kortere levertermijnen naar de UK (A/B en A/C). Daar we een eigen goedgekeurde laadplaats in Nazareth hebben wordt er een extra stop bij de douane vermeden.” In deze context krijgt de overname van de Belgische activiteiten van Nagel in 2021, en van Nagel’s vestiging in Nazareth in het bijzonder, dus een nieuwe betekenis.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo