Transporteur Eric Mattheeuws overleden

Eric Mattheeuws, zaakvoerder van het gelijknamige transportbedrijf, is overleden. Mattheeuws overleed zaterdag in een Brugs ziekenhuis. 

Mattheeuws stond sinds eind jaren ’80 aan het hoofd van het familiebedrijf. Samen met zijn echtgenote, dochter en schoonzoon bouwde hij het bedrijf uit tot een organisatie van zo’n driehonderd medewerkers, actief in onder andere België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Polen. Febetra-directeur Philippe Degraef noemt Mattheeuws een visionair, omwille van zijn voortrekkersrol in het introduceren van LNG-aangedreven vrachtwagens in België. “We hadden vaak contact en zagen Eric regelmatig op infosessies, vooral rond alternatieve brandstoffen en de brexit. Hij stelde altijd pertinente vragen en bleef graag nakaarten over met de andere aanwezigen. Hoewel hij enkele jaren geleden al eens te kampen had met hartproblemen, komt zijn overlijden onverwacht.”

De familie herdenkt Mattheeuws als een “rasecht ondernemer maar bovenal het hoofd van onze familie, een trouwe liefdevolle man, een prachtvader en -schoonvader en fantastische bonpa voor zijn kleinkinderen. Een groot bescheiden man die met passie zijn familiebedrijf uitbouwde. Een vriendelijke levensgenieter die altijd positief, vooruitziend, vernieuwend en succesvol was.” De afscheidsviering vindt in intieme familiale kring plaats.

In april 2020 mocht Eric Mattheeuws nog de titel ‘We are champions‘ op zijn conto schrijven. Hij haalde het toen van zijn concullega’s Pol Van Pollaert en Stephan Roosens. Transportmedia wenst de familie, vrienden, kennissen en collega’s van Eric Mattheeuws veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

 

 

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo