Van Dievel Transport verhuist naar nieuwe hoofdzetel

Op zaterdag 22 januari a.s. verhuist Van Dievel Transport naar een nieuw pand in Mechelen. Het huidige pand was te klein geworden en de nieuwe hoofdzetel biedt ook meer mogelijkheden om het bedrijf volledig digitaal te maken.

Van Dievel Transport groeide vorig jaar met nog zo’n 10 % en behaalde een omzet van 22,5 miljoen euro. “In 2022 zijn we van plan verder te groeien tot een omzet van 25 miljoen euro en daarvoor was het huidige pand te klein geworden.” Het verhuis was eigenlijk al vier jaar geleden gepland, maar de pandemie heeft het project wat vertraagd: “We hebben het nieuwe gebouw vier jaar geleden gekocht, maar toen thuiswerk in maart 2020 in een paar dagen tijd wijdverbreid werd, duurde het even voor we begrepen hoe deze verandering de relatie tussen het personeel en hun werkplek blijvend zou veranderen. Terugkijkend beseffen wij dat persoonlijk contact van cruciaal belang is en daarom werkt al ons administratief personeel nog steeds in het nieuwe hoofdkwartier. Voor 40% van de mensen is aanwezigheid op kantoor essentieel, maar voor de overige 60% bieden wij de mogelijkheid om thuis of op kantoor te werken. Ook voor de chauffeurs blijft er een contactpunt, ook al blijft onze oude site in gebruik als parking, technisch centrum en truckwash.”

De verhuizing is ook het ideale moment om de overgang van het bedrijf naar 100% digitaal te voltooien. Vorig jaar is Van Dievel al begonnen met het vervangen van alle boordcomputers door smartphones, maar vanaf nu is de hele bedrijfsorganisatie digitaal. “Er zal alleen een back-up zijn op onze oude site waar de chauffeurs het grootste deel van de tijd zullen komen, maar voor de rest zullen we geen papieren documenten meer gebruiken”, legt Louis De Wael uit.

In de praktijk zal elke dag van deze week een andere afdeling verhuizen naar wat Van dievel nu de “GDW”-site (voor Generaal de Wittelaan) noemt, met als “grote stuk” de verhuizing van de planning aan het eind van de week. Daarna zal het terrein aan de Schaliënhoevedreef worden opgeknapt om de chauffeurs een betere ontvangst te bieden.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo