VDO ontzorgt chauffeurs bij grensovergangsregistratie

Vanaf 2 februari 2022 moeten vrachtwagenchauffeurs die internationaal vervoer verrichten, elke grensovergang in hun tachograaf registreren. Dit is een van de gevolgen van de inwerkingtreding van de volgende fase van het Mobility Package. De VDO DTCO 4.0e tachograaf zal hen helpen om dit gemakkelijker te maken.

De chauffeur moet het symbool invullen van het land waar hij zijn dagelijkse werkperiode begint, het symbool van het land waar hij deze beëindigt en het symbool van het land waar hij binnenkomt na de grensovergang. Aangezien Europa niet heeft voorgeschreven dat voertuigen tegelijkertijd moeten zijn uitgerust met een digitale tachograaf die deze grensoverschrijdingen zelf registreert (technisch gezien is dit niet erg…), bepaalt de tekst van de verordening dat hij dit handmatig moet doen “bij het begin van zijn eerste stop in die lidstaat”. Niets beschermt de bestuurder echter tegen een eventuele controle tussen de grensovergang en deze eerste halte.

Hoewel de registratie van grensovergangen niet volledig automatisch verloopt, heeft VDO een update voor zijn DTCO 4.0e tachograaf ontwikkeld die standaard het land toont waarin het voertuig zich bevindt, met behulp van de satellietpositiebepalingsfunctie. De bestuurder bevestigt dan gewoon het land, zonder door de drop-down lijst van alle beschikbare landen te hoeven navigeren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo