Featured Video Play Icon

[VIDEO] Ziegler Udelv autonome bestelwagen: al in 2023 op de weg?

Ziegler heeft tien autonome bestelwagens van Udelv besteld, waarvan het eerste testexemplaar al eind dit jaar geleverd zou worden. Als alle tests goed verlopen – en vooral: als het wettelijk kader klaar is – zouden de zelfrijdende busjes al in 2023 kunnen rondrijden op onze wegen. Johan De Brauwer, Managing Director bij Ziegler Belux, legt ons uit op welke manier de Udelv-busjes precies ingezet kunnen worden.

De Udelv Transporter is een autonoom voertuig met elektrische aandrijving. Hij beschikt niet over een cabine, maar wel over robottechnologie om het laden en ophalen van pakketten te beheren. Het geheel wordt bestuurd door Intel’s Mobileye systeem.

De Udelv-busjes zullen vooral worden ingezet voor stadsleveringen, samen met de cargobikes van het bedrijf. Ze zullen eerst in een hub van Ziegler aan de stadsrand worden geladen, om vervolgens autonoom naar het centrum te rijden. De compartimenten zijn modulair naar gelang de grootte van de pakketten die geleverd worden.

In 2023 operationeel?

Eind 2022 wordt het eerste testexemplaar geleverd, waarmee Ziegler gaat testen op eigen terrein. Slagen die tests, dan komt er een fase in Brussel, met ondersteuning van het Hoofdstedelijk Gewest en van het kabinet van minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt. Zonder kinken in de kabel, en met een wettelijk kader, zouden de autonome voertuigen al in 2023 aan hun taak kunnen beginnen.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo