Volkswagen gaat elektrische ID.Buzz op 9 maart voorstellen

De productieversie van de Volkswagen ID.Buzz, het elektrische busje dat qua design terugharkt naar de originele Microbus uit de jaren ’60, zal worden voorgesteld op 9 maart 2022. Dat is officieel bevestigd door VW.

Toen Volkswagen zijn elektrische MEB-platform voorstelde aan de wereld in de vorm van een reeks conceptcars, was er ook plek voor de ID.Buzz, een elektrisch busje met retrostyling, een duidelijke verwijzing naar de VW T1, ook bekend als de Microbus. Er was duidelijk voldoende animo voor het model, want Volkswagen bevestigde dat er een productieversie komt en laat nu weten dat die op 9 maart van dit jaar wordt gepresenteerd.

Personen- en bedrijfsversie

Cijfers kennen we nog niet, wel zou het productiemodel redelijk dicht tegen het design van de conceptversie moeten aanleunen. Die was zo’n 5 meter lang met een wielbasis van 3,30 meter en had een batterijpakket tot 111 kWh, goed voor een actieradius tot 500 km. Er komt zowel een personenversie als een bedrijfsvariant, zoals eerder getoond in de vorm van de Volkswagen ID.Buzz Cargo1.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo