Volvo Europa Trucks gaat tegen eind 2023 elektrische vrachtwagens produceren

De Volvo Trucks-fabriek in Gent zal ook de elektrische versies van het Volvo Trucks-gamma produceren. Dit werd bekendgemaakt op een persconferentie van Volvo Trucks Belgium.

De serieproductie van de elektrische versies van de FM-, FH- en FMX-gamma’s zal in het vierde kwartaal van dit jaar in Zweden van start gaan. In eerste instantie zullen dit 4×2, 6×2 en 6×4 trekkers zijn. De elektrische bakwagens zullen vanaf het tweede kwartaal van 2023 in productie gaan, te beginnen met de 6×2, 6×4 en 8×4. Tegen eind 2023 kondigt Volvo Trucks ook aan dat het mogelijk zal zijn om de accupakketten flexibeler te rangschikken, waardoor het gemakkelijker wordt om speciale versies te maken die speciale uitrustingen vereisen.

De batterijpakketten zelf zullen in Gent worden geassembleerd, maar in eerste instantie zullen deze batterijen naar Zweden worden vervoerd waar de elektrische voertuigen zullen worden geassembleerd. Dit betekent echter niet dat Volvo Europa Trucks de energietransitie aan zich voorbij zal laten gaan: volgens Volvo Trucks Belgium zullen in Gent eind 2023 de eerste elektrische vrachtwagens van de band rollen.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo Trucks FH Aero – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De Zweedse fabrikant heeft gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo