Zware brand houdt Stukwerkers niet tegen

Het Gentse stuwadoorsbedrijf Stukwerkers ziet een 7.500m² grote loods in vlammen opgaan. Volgens bestuurder Sam De WIlde is de impact op de operaties beperkt. “Vandaag wordt er op de getroffen kade alweer opnieuw gewerkt.”

Omstreeks 18.00 uur op woensdagavond brak brand uit in een loods van Stukwerkers aan de Port Arthurlaan in de haven van Gent. De 7.500 m² grote loods, waarin hout en kunstmeststoffen werden opgeslagen, ging volledig in de vlammen op. De brandweer van Gent kwam met een zestigtal manschappen ter plaatse om het vuur te blussen. Ook vandaag wordt nog nageblust. Verwacht wordt dat deze werkzaamheden nog een groot deel van de dag in beslag zullen nemen.

“De loods moet als verloren worden beschouwd,” zegt bestuurder Sam De Wilde van Stukwerkers. “Ons bedrijf telt evenwel vijf locaties in de Gentse haven, goed voor een oppervlakte aan opslagruimte van 100.000 m². We bekijken momenteel volop hoe we de verloren capaciteit via onze andere sites kunnen compenseren. De operationele impact bleef beperkt, op schade aan één kaaionderdeel na. Momenteel zijn we zelfs op de getroffen kade weer als vanouds aan het werk.”

Slachtoffers zijn er gelukkig niet. “De brand is ontstaan tijdens een pauze van de medewerkers”, zegt De Wilde. Ook naburige bedrijven bleven van de brand gevrijwaard. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Deskundigen van brandweer en politie onderzoeken het incident.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo