14,2% minder nieuwe LCV’s in Europa in januari 2022

België had een historisch slechte maand wat betreft de inschrijving van nieuwe lichte bedrijfsvoertuigen, maar ook in de rest van Europa is de situatie niet rooskleurig. In totaal nam het aantal inschrijvingen af met 14,2%.

Met onze daling van 39,2% in januari 2022, is België het op twee na slechtst scorende land in Europa wat betreft nieuwe inschrijvingen van LCV’s, enkel Oostenrijk (-39,4%) en Hongarije (-40,0%) doen het slechter. Maar over het algemeen is de trend negatief, met in totaal 99.461 nieuwe LCV’s op de wegen in januari 2022, tegenover 115.894 het jaar voordien.

Negatieve trend zet zich voort

Slechts 8 van de 26 EU-landen wisten een positief resultaat neer te zetten, met IJsland, Noorwegen, Zwitserland en het VK meegerekend is er zelfs een daling van 17,3% van het aantal inschrijvingen. De negatieve trend in het aantal inschrijvingen zet zich al sinds de tweede helft van 2021 in, wanneer de chiptekorten invloed kregen over de resultaten, net nadat de industrie zich herstelde van de zwaarste Covid-lockdowns.

Cijfers: ACEA

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo