Amazon plant eerste Belgische bezorgcentrum in Antwerpen

De Amerikaanse e-commercegigant Amazon plant een eerste Belgische bezorgcentrum op de logistieke campus Bluegate in Antwerpen, weten de kranten van de Mediahuisgroep. Amazon wil zich zo nog steviger positioneren op de e-commercemarkt in Vlaanderen. 

Nog voor het einde van het jaar wil Amazon in Antwerpen een eerste Belgisch bezorgcentrum operationeel hebben. Het bezorgcentrum krijgt pakketten toegeleverd vanuit Amazons sorteercentra in onder andere Duitsland en Frankrijk. In het Antwerpse bezorgcentrum worden de bestellingen vervolgens gesorteerd op adres. Bedoeling is dat onafhankelijke Belgische transportbedrijven de pakketten naar de eindklant brengen in Antwerpen en wijde omgeving. Amazon wil de site op de logistieke campus Blue Gate, ten zuiden van het Antwerpse stadscentrum, zelf gaan beheren, weet De Standaard. De site zou zo’n 50 jobs creëren voor zowel bedienden als magazijnmedewerkers. Bij de bezorgbedrijven zouden de activiteiten van Amazon 200 chauffeurs werk verschaffen. De uitbouw van een eigen bezorgcentrum in Antwerpen kadert in Amazons strategie om een eigen bezorgdienst uit te bouwen. Niettemin zegt de webreus Bpost nog steeds als een sleutelpartner te beschouwen.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo